Bejelentkezés
HULLAMVADASZ.HU

HULLÁM
VADÁSZ

média

Info

HULLAMVADASZ.HU
//index.php3?hir=11706&fotip=1

Hullámvadász

Online blog és hírek a médiáról. Televízió, rádió, sajtó, a legfrisseb hírek. Online TV nézés, TV és rádió csatornák.

Legújabb twittek

Keresés
    2012. 05. 13.
  

 

 

Hullámvadász WTC Rádió
Hullámvadász Nosztalgia Rádió
Online hallgatás
Állomáskereső
Frekvenciakereső
Sajtótérkép
Rádiótérkép
TV-térkép
Intézmény-térkép
Rádióműsorok
Hírlevél feliratkozás
[médiamix]
Médiakutató
Népszabadság Online
MédiaÁsz
MÚOSZ Online
Metazin
Antenna Magazin

Tovább...
 
NyomtatásKüldje el e-mailben!

Heted7ország - karácsonykor döntő
2009. december 19.

Döntőhöz közeledik a Benedek Elek Mesemondó Verseny a Duna Televízióban.

Miután a Duna Televízió nézői szavazás során novemberben kiválasztották, hogy hét környező ország 14 gyereke közül ki jusson tovább, a versenyzők készülnek a második fordulóra. December 25-én délután 16.50-től pedig megtudhatjuk, ki a nyertes!

A Duna Televízió Rózsa György ötletére épülő játéka Benedek Elekre, a 150 éve született és 80 esztendővel ezelőtt elhunyt mesemondóra emlékezik. A közszolgálati adó a Rózsa Produkcióval közösen, egyedüliként a mai magyar televíziós világban már 2007-ben missziót indított a többezres magyar népmese-kincs népszerűsítése érdekében: akkor a Magyar Népmese Hónapjában és a MESE-JÁTÉK vetélkedőben mutathatták meg a kárpát-medencei iskolák gyerekei, hogy mennyire ismerik a magyar népmeséket.

A Duna TV idén is folytatta a hagyományt. A HETED7ORSZÁG - Benedek Elek Mesemondó Verseny célja tehetséges gyerekek produkcióinak segítségével újra feltámasztani az érdeklődést a magyar mesekincs gazdagsága iránt. A producer-műsorvezető Rózsa György nevével fémjelzett HETED7ORSZÁG a Kárpát-medence hét területéről hívott versenyzőket: Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Vajdaságból, Horvátországból, Szlovéniából és Ausztriából érkezett országonként két kisiskolás, hogy Benedek Elek által gyűjtött vagy írt magyar mesékkel versenyezzenek az értékes díjakért. A november közepén tartott előselejtezőben egy héten át a Duna Televízió nézői választhatták ki azokat, akiket tehetségesebbnek ítéltek.

A döntő december 25-én, pénteken 16.50-tól zajlik majd.. A kicsik ezúttal a két gyerek-kedvenc, Halász Judit és Gryllus Vilmos, valamint a játékos, mókás ünnepségnek helyet adó intézmény elnöke, Cselényi László alkotta zsűri előtt mérik össze a tudásukat. A győztes jutalma, hogy Benedek Elek szülőföldjén, Székelyföldön nyaralhat, ellátogathat az író szülőházába is. Ám nemcsak az győz, akit a szakemberek a legjobbnak találnak: a döntő gyerekközönsége még a helyszínen díjat oszt, a Duna Televízió nézői pedig a döntő után újra szavazhatnak arra, aki szerintük a legjobb volt. A közönségdíj nyertese a Duna Televízió szilveszteri élő műsorában veheti át jutalmát, a szavazók között pedig ajándékot sorsolnak ki. A közönségdíjas és a nézői díjas versenyző egy-egy hetes balatoni nyaralást nyer.

Hullámvadász-összeállítás

 
 

  
Népszava  
  
Hírszerző  
  
 
  
[origo]  
  
 
 

  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_mmqtf72a9dvcstrh8kgvokgss7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0