Bejelentkezés
HULLAMVADASZ.HU

HULLÁM
VADÁSZ

média

Info

HULLAMVADASZ.HU
//index.php3?hir=11705&fotip=1

Hullámvadász

Online blog és hírek a médiáról. Televízió, rádió, sajtó, a legfrisseb hírek. Online TV nézés, TV és rádió csatornák.

Legújabb twittek

Keresés
    2012. 05. 13.
  

 

 

Hullámvadász WTC Rádió
Hullámvadász Nosztalgia Rádió
Online hallgatás
Állomáskereső
Frekvenciakereső
Sajtótérkép
Rádiótérkép
TV-térkép
Intézmény-térkép
Rádióműsorok
Hírlevél feliratkozás
[médiamix]
Médiakutató
Népszabadság Online
MédiaÁsz
MÚOSZ Online
Metazin
Antenna Magazin

Tovább...
 
NyomtatásKüldje el e-mailben!

Megalakult az MTV Választási Irodája
2009. december 19.

Tematikus adásokkal is készül a jövő évi parlamenti választásokra a Magyar Televízió, amely a voksolás két estéjén nagyszabású élő műsorokban ismerteti az eredményeket.

Létrehozta a Magyar Televízió Választási Irodáját Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke. Az alelnöki utasítás szerint a Bednárik Imre hírigazgató vezette testületet felügyeli a választásra vonatkozó jogszabályok és műsorkészítés szakmai normáinak maradéktalan betartását a parlamenti képviselőválasztási kampány időszakában. "A tévés szakemberekből álló grémium a kampány időszakában meghatározza a műsorrendet és a kiegyensúlyozott tájékoztatás feltételeit" - közölte az ügyvezető alelnök.

A grémium hamarosan dönt arról, hogy a hír-, a hírháttér és a közéleti műsorok, valamint a köztévé internetes portálja, a hirado.hu milyen formában foglakozik a választási kampány eseményeivel. Az már a Választási Iroda alakuló ülésén elhangzott, hogy az MTV megfelelő adásidőt biztosít a kampányesemények ismertetésére, mert fontos, hogy a polgárok folyamatosan nyomon követhessék a pártok és a politikusok vitáit, programjaik ismertetését.

A cél az, hogy miként korábban, úgy 2010-ben is első kézből értesüljenek a nézők a választás eseményeiről. Ezért a kétfordulós voksolás napjain, az urnák zárásától élő műsorban számol be az MTV a részvételi arányokról, majd közvetíti az eredményeket, ahogyan tette azt eddig mindig az országgyűlési választások idején.

Az is bizonyos, hogy törvényi kötelezettségénél fogva a kampány finisében a köztévé közread majd politikai hirdetéseket is, de ilyenek elkészítését ezúttal sem vállalja. A politikai hirdetések közzétételének egységes feltételeiről később dönt, és azután részletes tájékoztatást ad az MTV.

Hullámvadász-összeállítás

 
 

  
Népszava  
  
Hírszerző  
  
 
  
[origo]  
  
 
 

  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_b51qde2i5r73jltss0g9jm8q97, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0