Bejelentkezés
HULLAMVADASZ.HU

HULLÁM
VADÁSZ

média

Info

HULLAMVADASZ.HU
//index.php3?hir=11703&fotip=1

Hullámvadász

Online blog és hírek a médiáról. Televízió, rádió, sajtó, a legfrisseb hírek. Online TV nézés, TV és rádió csatornák.

Legújabb twittek

Keresés
    2012. 05. 13.
  

 

 

Hullámvadász WTC Rádió
Hullámvadász Nosztalgia Rádió
Online hallgatás
Állomáskereső
Frekvenciakereső
Sajtótérkép
Rádiótérkép
TV-térkép
Intézmény-térkép
Rádióműsorok
Hírlevél feliratkozás
[médiamix]
Médiakutató
Népszabadság Online
MédiaÁsz
MÚOSZ Online
Metazin
Antenna Magazin

Tovább...
 
NyomtatásKüldje el e-mailben!

Újabb tévésorozat terve a Hajónapló készítőitől
2009. december 19.

Az Unió Film és a Litera Irodalmi Portál közös, meghívásos elbeszélés pályázatot írt ki Kis Magyar Dekameron címen.

A Magyar Televízió és az Unió Film koprodukciójában megvalósult Hajónapló című 12 részes sorozatban ismert, kortárs írók novelláiból, napjaink, közelmúltunk - a rendszerváltást követő két évtized - történeteiből fiatal rendezők készítettek kisjátékfilmeket. A sorozat filmjeit november 5-e óta csütörtöki napokon vetíti az m1. Az ötletgazdák helyes úton járnak, ezt még a legkarcosabb kritika is elismeri.

Az út folytatása az Unió Film és a Litera - Irodalmi portál közös, meghívásos elbeszéléspályázata Kis Magyar Dekameron címen. A felkért szerzőktől olyan, most vagy a közelmúltban játszódó, csattanós és fordulatos történeteket várnak, amelyek elrugaszkodnak aktuális világunk problémáitól, eltekintenek nyűgtől és bajtól, az örömről, kapcsolatokról és szerelemről, az élet szépségeiről szólnak, és amelyekben nem ritka a cselszövés, bőven van praktika, szerelmi játszmák, erotika, kaland és játék.

A pályázat címe jelzi a kiírók szándékát, akik szeretnék, ha a mai, modern mesék hősei jellegzetes magyar karakterek lennének, jellemzően magyar helyszíneken, ismert helyzetekben találkoznának.

Fontos szempont, hogy olyan kisprózai művek szülessenek, amelyek alkalmasak arra, hogy visszafogott költségvetésű, televíziós filmek készülhessenek belőlük. A szerzőknek tartózkodniuk kell a kosztümös, sokszereplős, gyártási szempontból adaptálhatatlan sztoriktól és költségigényes helyszínektől.

A pályázatra 10-15 flekkes kortárs magyar novellákat és elbeszéléseket várnak. Az Unio Film kiválasztja azt a 10 elbeszélést, amelyekből film készül, és rendezőt keres hozzá. A szerzőkkel a produkciós iroda egyeztet arról, hogy részt kívánnak-e venni a művükből készülő forgatókönyv megírásában. A program második fázisában tehát 10 kiválasztott műből 25-30 perces tévéjátékfilm-forgatókönyv készül 2010-ben.

A Kis Magyar Dekameron felhívásra beérkező írásokat a Litera publikálja. A pályamunkák közül a kiválasztott legjobb - az országos Diákzsűri döntése alapján - kapja a 2010-es Litera-díjat, amit a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon adnak át ünnepélyes keretek között.

A felkért írók:
Bán Zsófia, Bódis Kriszta, Bozsik Péter, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Dunajcsik Mátyás, Esterházy Péter, Fehér Béla, Ficsku Pál, Forgách András, Háy János, Kukorelly Endre, Maros András, Pallag Zoltán, Peer Krisztián, Péterfy Gergely, Sajó László, Szécsi Noémi, Tóth Krisztina, Vámos Miklós.

Hullámvadász-összeállítás

 
 

  
Népszava  
  
Hírszerző  
  
 
  
[origo]  
  
 
 

  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_frss72g7eh60pi007jn8880775, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0