Bejelentkezés
HULLAMVADASZ.HU

HULLÁM
VADÁSZ

média

Info

HULLAMVADASZ.HU
//index.php3?hir=11699&fotip=2

Hullámvadász

Online blog és hírek a médiáról. Televízió, rádió, sajtó, a legfrisseb hírek. Online TV nézés, TV és rádió csatornák.

Legújabb twittek

Keresés
    2012. 05. 13.
  

 

 

Hullámvadász WTC Rádió
Hullámvadász Nosztalgia Rádió
Online hallgatás
Állomáskereső
Frekvenciakereső
Sajtótérkép
Rádiótérkép
TV-térkép
Intézmény-térkép
Rádióműsorok
Hírlevél feliratkozás
[médiamix]
Médiakutató
Népszabadság Online
MédiaÁsz
MÚOSZ Online
Metazin
Antenna Magazin

Tovább...
 
NyomtatásKüldje el e-mailben!

Tilos-szilveszter a Dürer-kertben
2009. december 18.

ATilos Rádió Szilveszter estétől Újév hajnaláig megmutatja, honnan indult, és mit alkotott az elmúlt húsz év alatt.

A Tilos az Á klubból indult rádió botrányokkal, kétségbeejtő helyzetekkel és megkönnyebbült összeborulásokkal kikövezett története az elmúlt évtizedek legizgalmasabb budapesti sztorija. Nem csak szólt az alternatív létről, közösségteremtésről és ellenkultúráról, hanem értelmet is adott ezeknek az azóta elcsépelt szavaknak. A fesztelen beszélgetős műsorok és a zenei kultúrmisszió a kalózrádió keretein belül indult, majd két év után legalizálódni kezdett az adó, 1995 nyarától pedig megosztott frekvencián, egy Podmaniczky utcai lakásból igazi rádióként működött. Övék volt az egyik első interneten is hallgatható rádió, digitálisan archiválni kezdtek mindent, hogy a www.tilos.hu -n visszahallgatható legyen a teljes felhozatal - mindezt még mindig nonprofit adóként.

Az ezredfordulón átköltöztek a Kultiplexbe, és bár a frekvenciahosszabbítást nem kapták meg, dupla annyi munkatárssal és jól felszerelt stúdiójukkal a Budapesti kultúra megkerülhetetlen tényezői lettek. Kábelen és neten sugároztak, majd két és fél év után megkapták az FM 90.3-at, ahol azóta is hallható a Tilos, még négy évig biztosan. Közben eldózerolták a Kultit, így újból költöztek, ezúttal egy Mária utcai lakásba, baráti alapon, kölcsöncuccokkal. Ez alatt megedződtek, és bár a Tilos esetében semmi sem biztos, feltalálják magukat: ha áramszünet van, hát biciklikkel fejlesztenek energiát.

A Tilos 32 dj-je este 9-kor kezd, és négy tematikus teremben (breaktechnohouseminimaldnb, hiphopreggaedancehall, funksoulmashup, dubchillambient) reggelig tolja. Ott lesz nagyjából mindenki, aki még ma is aktív, például az elektrofetisiszta Minek (aki egyébként a Magyar Narancsban ismeretterjeszt hétről hétre), a reagge és a dancehall szürke eminenciása, Áfonya, a funkban utazó Suefo, Gandhavra és Sanyi (aki egy törékeny lány), vagy a beszédes nevű Gonnok. A nagyteremben pedig, a Quimby, a The Carbonfools és a Maszkura és a tücsökraj után háromtól a Tilos-kultúrkör zenei pápája, Palotai játszik majd, aki itt készül megünnepelni a napra pontosan húsz éves pályafutását.

Aki nem ragaszkodik a koncertekhez, külön jegyet is válthat a tilosos kistermekbe, de 02 órától az olcsóbbik jeggyel már bárki bármelyik termet látogathatja.

Hullámvadász-összeállítás

 
 
Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_lv9no1s800fa6vl4sefq7djcv4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0