Bejelentkezés
HULLAMVADASZ.HU

HULLÁM
VADÁSZ

média

Info

HULLAMVADASZ.HU
//index.php3?hir=11695&fotip=1

Hullámvadász

Online blog és hírek a médiáról. Televízió, rádió, sajtó, a legfrisseb hírek. Online TV nézés, TV és rádió csatornák.

Legújabb twittek

Keresés
    2012. 05. 13.
  

 

 

Hullámvadász WTC Rádió
Hullámvadász Nosztalgia Rádió
Online hallgatás
Állomáskereső
Frekvenciakereső
Sajtótérkép
Rádiótérkép
TV-térkép
Intézmény-térkép
Rádióműsorok
Hírlevél feliratkozás
[médiamix]
Médiakutató
Népszabadság Online
MédiaÁsz
MÚOSZ Online
Metazin
Antenna Magazin

Tovább...
 
NyomtatásKüldje el e-mailben!

Leforgatták Magyarország történetét
2009. december 17.

Befejeződött a 46 részesre tervezett Magyarország története című MTV-s produkció 163 napig tartó forgatása, most már csak az utómunkákat végzi a Nagy György vezette stáb.

A nézők a történelmi ismeretterjesztő műsor 15. részét láthatják a képernyőn most vasárnap, a tervezett majd félszáz epizód hazánk teljes történelmét bemutatja a honfoglalástól napjainkig.

1449 oldalas forgatókönyvvel láttak munkához másfél évvel ezelőtt a Magyarország 1100 éves történelmét feldolgozó ismeretterjesztő sorozat alkotói. A forgatókönyvet az eredetileg történész végzettségű Nagy György jegyzi, aki a Magyarország története műsorvezetője is egyben, ugyanakkor neves történész szakértők segítik a tévést - a képernyőn és a hátttérmunkákban egyaránt.

A maroknyi stáb összesen 163 napot forgatott, ez idő alatt 12 ország 219 településén jártak. Volt, hogy a forgatási helyszín kedvéért éppen csak ki kellett lépniük az MTV egykori Szabadság téri székházából, máskor az őket váró osztrák kisvárosi fogadóbizottságot lerázva rohantak az Enns folyó partjára, hogy még sötétedés előtt felvehessék az Óperenciát (Ober Enns) megmutató jelenetet.

A Magyarország története sorozatot 2009 áprilisában kezdte sugározni a Magyar Televízió. Az egyes epizódok vasárnaponként 17.30-tól láthatóak az m1 képernyőjén. A köztelevízió nagy szabású vállalkozása HD-minőségben készült.

Hullámvadász-összeállítás

 
 

  
Népszava  
  
Hírszerző  
  
 
  
[origo]  
  
 
 

  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
 
Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_ivpml6je2q8f47h78t71uf83d5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0